ΕΛ EN
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Παραλίες | Αξιοθέατα

Αν έχετε δικό σας αυτοκίνητο ή έχετε νοικιάσει κάποιο, μπορείτε να έρθετε εύκολα από την Αθήνα σε 2 περίπου ώρες

Παραλίες

 • ΑΣΚΕΛΙ

  Το Ασκέλι είναι η μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη παραλία του νησιού. Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 3χλμ από το λιμάνι και μπορείτε να φτάσετε είτε με το λεωφορείο (αναχώρηση κάθε μισή ώρα από την Πλατεία Ηρώων) είτε με βάρκα.

 • ΡΩΣΙΚΟΣ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ

  Η απόμερη αυτή παραλία βρίσκεται ακριβώς μπροστά από το διατηρητέο, για την ιστορική και πολιτιστική του κληρονομιά, μνημείο του Ρώσικου Ναυστάθμου. Είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες ενώ λειτουργεί και καντίνα. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, διοργανώνονται εκδηλώσεις όπως συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

 • ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

  Το Λιμανάκι της Αγάπης είναι γνωστό για την πλούσια φυσική ομορφιά του. Τα πεύκα που φτάνουν μέχρι την ακρογιαλιά και καθρεπτίζονται στην θάλασσα, της δίνουν ένα μοναδικό πράσινο χρώμα, που θα σας μείνει αξέχαστο. Πρόκειται για οργανωμένη παραλία που διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες και snack-bar

 • ΚΑΝΑΛΙ

  Το Κανάλι (ή αλλιώς Γεφυράκι) είναι η πιο κοντινή παραλία στο Λιμάνι (μόλις 1χλμ). Είναι οργανωμένη και αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες καθώς συνδυάζει άμμο και ρηχά νερά.

 • ΒΑΓΙΩΝΙΑ

  Πρόκειται για μια παραλία με άμμο και βότσαλο στα βόρεια του νησιού για πιο ήσυχες στιγμές ενώ αποτελεί και δημοφιλή προορισμό και για όσους κάνουν ψαροτούφεκο.

 • ΜΕΓΑΛΟ ΝΕΩΡΕΙΟ

  Η παραλία αυτή βρίσκεται στα Δυτικά του νησιού και σε απόσταση μόλις 3χλμ από το λιμάνι. Υπάρχουν πολλά γραφικά ταβερνάκια, στην κυριολεξία πάνω στο κύμα, όπου μπορείτε να απολαύσετε πληθώρα σπιτικών γεύσεων Τέλος, εδώ θα βρείτε μία από τις πιο γνωστές σχολές ski στην Ευρώπη καθώς το θαλάσσιο περιβάλλον θεωρείται ιδανικό. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται είτε με το λεωφορείο της γραμμής (αναχωρεί κάθε μισή ώρα από το Λιμάνι) είτε με βάρκες.

 • ΜΙΚΡΟ ΝΕΩΡΕΙΟ

  Είναι η πλησιέστερη παραλία στο Niki’s Village, καθώς απέχει μόλις 300μ. Το Μικρό Νεώριο θα το συναντήσετε λίγο πριν το Μεγάλο Νεώριο. Είναι μια πολύ μικρή και χαριτωμένη παραλία με άμμο. Υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση καθώς και καντίνα για καφέ, νερό, τοστ κτλ.

 

Αξιοθέατα

 • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

  Το φυσικό τοπίο με το πευκόφυτο δάσος στις πλαγιές σε συνδυασμό με το ήσυχο περιβάλλον πραγματικά αποτελεί ιδανική επιλογή για χαλάρωση. Μπορείτε να φτάσετε εκεί με το λεωφορείο που ξεκινά κάθε μισή ώρα από το λιμάνι (Πλατεία Ηρώων).

 • ΡΟΛΟΪ

  Το ρολόι δεσπόζει επιβλητικό πάνω από το λιμάνι του Πόρου και αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού. Για να φτάσετε, απλά ακολουθήστε τα σκαλιά δίπλα στην Χατζοπούλειο βιβλιοθήκη.

 • ΔΑΣΚΑΛΙΟ

  Το νησάκι Δασκαλιό ,βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο του λιμανιού του Πόρου και ακριβώς απέναντι από τον Ρώσικο Ναύσταθμο. Το όνομά του το πήρε μάλλον από το γεγονός ότι εκεί λειτουργούσε «κρυφό σχολειό». Το 2002, ο Ε.Ο.Τ. το ονόμασε "ΕΡΩΣ", λόγω του σχήματος καρδιάς, και αποτέλεσε βασικό κομμάτι της παγκόσμιας διαφημιστικής καμπάνιας της χώρας μας.

 • ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

  Ο Ναός του Ποσειδώνα βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου με θέα στον όρμο της Βαγιονιάς και το Αιγαίο πέλαγος. Η τοποθεσία είναι ιδιαίτερης ομορφιάς. Ειδικά το καλοκαίρι δροσίζεται από τη θαλάσσια αύρα και η κατάφυτη με πεύκα τοποθεσία προσφέρει μια ευχάριστη ανάπαυλα στον ταξιδευτή. Τα κτίσματα του ιερού είναι αμέσως ορατά στον επισκέπτη. Τα κτήρια που διατηρούνται καλύτερα βρίσκονται αμέσως μετά την είσοδο στο χώρο. Πρόκειται για βοηθητικά κτήρια τα οποία περιστοίχιζαν τον ναό, το χώρο του οποίου μπορείτε να προσεγγίσετε περπατώντας βόρεια. Ο ναός καθαυτός δεν υπάρχει πια και δεν απομένει παρά μόνο το ίχνος των θεμελίων του στο έδαφος. Σας συνιστούμε να επισκεφθείτε το χώρο τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες για να έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την ανασκαφική ομάδα σε δράση. Ο επισκέπτης μπορεί να συναντήσει τους αρχαιολόγους ολόκληρο το Μάιο και τις πρώτες βδομάδες του Ιουνίου. Καθώς οι ανασκαφές φέρνουν στο φως ευαίσθητα υλικά, οι αρχαιολόγοι έχουν περιορίσει την πρόσβαση σε κάποια σημεία. Ώρες Λειτουργίας 08:30 - 14:30

 • ΕΚΘΕΣΗ "Κοχύλια και Θάλασσα"

  Η μόνιμη έκθεση "Κοχύλια και θάλασσα" φιλοξενείται στη Χατζοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη από το 2006. Τα κοχύλια που παρουσιάζονται στην μοναδική για την περιοχή έκθεση έχουν μαζευτεί από την θαλάσσια περιοχή γύρω από τον Πόρο και είναι δωρεά της οικογένειας Γεωργίου και Χέλγκας Κανελλάκη. Η επιμέλεια έχει γίνει από το τμήμα Ιστορικής Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 09:00-13:00 & 18:00 - 21:00 http://www.poroshellmuseum.gr/

 • ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

  Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πόρου ιδρύθηκε το 1976, ως «Πρότυπη Βιβλιοθήκη» και επί δημαρχίας Στέλιου Σολομωνίδη. Η πρώτη δωρεά βιβλίων έγινε κατά την ίδρυσή της από τον Δημοσιογραφικό Όμιλο Λαμπράκη. Τα βιβλία αυτά καθώς και κάποια παλαιότερα που υπήρχαν στο δημαρχείο αποτέλεσαν το πρώτο δυναμικό της. Ακολούθησαν πολλές άλλες δωρεές κυρίως από δημότες του Πόρου, με αποτέλεσμα τον εμπλουτισμό της. Το 1993, επί δημαρχίας Σπύρου Σπυρίδωνα, ολοκληρώθηκε η ανοικοδόμηση του σημειώσεων, ή/και η φωτοτύπηση κάποιων σελίδων για τις οποίες κάποιος ενδιαφέρεται. Στο ισόγειο του κτηρίου, φιλοξενείται και η μόνιμη έκθεση «Κοχύλια και Θάλασσα». Ωράριο Λειτουργίας: Καθημερινά 09:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00

 • ΦΑΡΟΣ ΝΤΑΝΑ

  Ο Φάρος του Πόρου αποτελεί και αυτός ένα μνημείο. Γιατί έχει κι αυτός τη δική του ιστορία. Μπορείτε να τον επισκεφτείτε, αν ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινάει λίγο πριν φτάσετε στον βιολογικό.

 • ΒΙΛΑ ΓΑΛΗΝΗ

  Η Βίλα Γαλήνη είναι ένα από τα διαχρονικά στολίδια του Πόρου και αποτελεί δείγμα νεοκλασικισμού.

 • ΜΥΛΟΣ

  Στην κορυφή της Σφαιρίας, βρίσκεται ο Μύλος, ο οποίος έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού, διατηρητέο ιστορικό μνημείο.

 • ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

  Ο Μητροπολιτικός Ναός Αγίου Γεωργίου, βρίσκεται στην Σφαιρία και ιδρύθηκε στην σημερινή του μορφή το 1861 χάρη στις εισφορές των κατοίκων του Πόρου. Οι τοιχογραφίες στο εσωτερικό του τρούλου, έγιναν από τον Κωνσταντίνο Παρθένη το 1907. Ο ίδιος φιλοτέχνησε επίσης και την εικόνα του Χριστού στη δεξιά μεριά του κτιστού τέμπλου του ναού.

 • ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

  Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Πόρου κτίστηκε στη διετία 1967-1968 στη θέση της παλαιάς οικείας του Αλέξανδρου Κοριζή (Πρωθυπουργού της Ελλάδας το 1941), η οποία δωρίθηκε από τους κληρονόμους του στο Ελληνικό Δημόσιο για τον σκοπό αυτό. Στο Μουσείο υπάρχουν δύο αίθουσες έκθεσης, μία στο ισόγειο και μία στον όροφο του κτιρίου, που φιλοξενούν εκθέματα από όλη την περιοχή της Τροιζηνίας, καθώς και τα ευρήματα των παλαιών ανασκαφών του Φιλαδελφέως στην Ερμιόνη.

 • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ

  Το Μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής βρίσκεται στα ΒΑ του νησιού και είναι περιτριγυρισμένο από μεγάλη έκταση με πεύκα. Ιδρύθηκε κατ' αρχήν το 1720 και ολοκληρώθηκε το 1734. Ως ιδρυτής της Μονής φέρεται ο μητροπολίτης Αθηνών Ιάκωβος Β'. Το άρχισε με δικά του χρήματα, και το συνέχισε με προσφορές χριστιανών.

 • ΡΩΣΙΚΟΣ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΣ

  Στα δυτικά του λιμανιού του Πόρου, μέσα σε ένα πανέμορφο όρμο όπου καταλήγει μια πευκόφυτη κοιλάδα, είναι αμφιθεατρικά κτισμένος ο Ρωσικός Ναύσταθμος. Το σμαραγδένιο νησάκι Δασκαλιό στολίζει την είσοδο του γραφικού όρμου.