ΕΛ EN
ΚΑΝΤΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Το Nησί του Πόρου

Ο Πόρος, το καταπράσινο και πανέμορφο αυτό νησί, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Σαρωνικού κόλπου και ακριβώς απέναντι από τις ακτές της Πελοποννήσου

 

Ο Πόρος, το καταπράσινο και πανέμορφο αυτό νησί, βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του Σαρωνικού κόλπου και ακριβώς απέναντι από τις ακτές της Πελοποννήσου.

Το όνομά του σημαίνει πέρασμα και δεν είναι τυχαίο, καθώς το νησί σχεδόν συνδέει το Σαρωνικό με τις Πελοποννησιακές ακτές. Ένας στενός πορθμός χωρίζει το λιμάνι του Πόρου από το Γαλατά που βρίσκεται στη νοτιοανατολική ακτή του νομού Αργολίδας.

Είναι ένα νησί που εντυπωσιάζει τους επισκέπτες του με τις ανεξάντλητες φυσικές καλλονές του. Τα θαλασσινά τοπία, με τη καταγάλανη θάλασσα, τις υπέροχες αμμουδιές και τα δαντελωτά ακρογιάλια συναντούν το πράσινο των πεύκων που φύονται στην ακροθαλασσιά δημιουργώντας μαγευτικές εικόνες.

Χάρη στη γεωγραφική του θέση, ο Πόρος αποτελεί ένα παραθεριστικό θέρετρο για κάθε εποχή του χρόνου. Προσφέρεται για ξεκούραση και ηρεμία, χωρίς να λείπουν και οι ευκαιρίες για διασκέδαση. Συνδυάζει τη κοσμική ζωή με το παραδοσιακό στοιχείο. Είναι ένας τόπος που όποιος τον έχει γνωρίσει, αδημονεί να επιστρέψει. Κι όποιος δε τον έχει ακόμη επισκεφθεί τον βλέπει στα όνειρά του.


Το Νησί του Πόρου

Το Νησί Του Πόρου

Τοποθεσία | Πρόσβαση

Tοποθεσία | Πρόσβαση